fbpx

CykelUdfordringen

UDFORDRINGEN

Alta de Aitana

I Cykeludfordringen startede de 8 ryttere turen op ad et af Spaniens længste bjerge fra byen Sella. Herfra er der 19 kilometer til toppen. Normalt kan man ikke køre de sidste 6,6 kilometer op til toppen af bjerget, da der ligger en af Europas vigtigste, militære, radiostationer i 1.558 meters højde. 

Ekstraordinært havde den Spanske Stat i samarbejde med Det Spanske Turistråd i Costa Blanca, besluttet, at åbne de sidste 6,6 km for Cykeludfordringens deltagere. 

Strækningen åbnes normalt KUN for Vuelta Espãna få gange på et årti. ”Det var en ÆRE, at få lov til at køre helt til tops”, udtalte Cykeludfordringens træner, Rikke Laursen. Hun havde forskanset sig med tidligere profrytter, Claus Michael Møller, som i 2001 vandt den æresfulde etape på bjerget i Vueltaen.
Sella til toppen (400-1558 = 1.160 højdemeter) = 19 km
Gennemsnitlig stigning på de 19 km = 6,36 %
8 % stigning de sidste 6,6 km mod toppen
Foto: Vuelta etapevinder på Aitana, Claus Michael Møller, med Rikke Laursen 
og spansk militær

Træner, Rikke Laursen, om Aitana i forhold til deltagerne:

”Når man kun har haft 10 uger i sadlen, er det virkelig en hård udfordring at skulle cykle fra bund til tops af Aitana. Det kræver både et stort iltoptage og styrke, at løfte sin krop 1.160 højdemeter over 19 km. Det der bliver ekstra hårdt er, at de sidste 6,6 km mod toppen byder på 8% i gennemsnitlig stigning, så deltagerne vil møde både 11,12 og 13 % stigninger. Det ER en udfordring og det bliver spændende at se hvem der klare denne rædselsvækkende udfordring.”

programmet PRÆSENTERES I SAMARBEJDE MED

check linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram